Onze biologische boerderij ligt in het laatste dorpje van Terschelling. Dichtbij natuurreservaat De Boschplaat, de waddenzee en de duinen.

Biologische Boerderij: De Zeekraal

Onze biologische boerderij in Oosterend, het laatste dorpje van Terscheling, is in 2004 uitgebreid met stamboek Friese melkschapen. Wij melken de schapen van maart tot november en verwerken de melk zelf tot heerlijke kaas en kwark. Wij verkopen de kaas in onze eigen huiswinkel en via winkels op Terschelling en aan ‘de vaste wal’.

Een kraal’ is een omsloten ruimte voor vee. Aangezien onze biologische boerderij op het waddeneiland Terschelling, staat, kunnen wij toch wel stellen dat wij ‘omsloten’ worden door de zee! Een bijzondere locatie en daardoor kunnen wij bijzondere producten maken. Kaas en kwark, gemaakt van melk van onze schapen die op 1 km van de waddenzee en tegen de duinrand aan grazen, móet wel bijzonder zijn, toch? 

Lammetjes vanaf februari

Onze biologische boerderij ligt in het laatste dorpje van Terschelling. Dichtbij natuurreservaat De Boschplaat, de waddenzee en de duinen. Vanaf februari worden er bij ons lammetjes geboren; soms wel 300 in totaal! De schapen en lammetjes blijven in de stal tot het buiten warm genoeg is, meestal tot april. Komt U in februari of maart bij ons, dan heeft U grote kans dat er op dat moment een lammetje geboren wordt! Als de lammetjes ongeveer 2 weken oud zijn worden ze verder met kunstmelk grootgebracht. Tot eind mei hebben we de lammetjes binnen en kunnen ze geaaid en misschien wel vastgehouden worden. Kinderen vinden dit geweldig!