Op een viersprong midden in het oude dorp Zuidwolde, bij de brug over het Boterdiep, ligt het café dat in de wijde omstreken van Groningen bekend is om zijn bijzondere uitstraling en gezellige sfeer.

Café Moeke Vaatstra uit 1866 heeft een overdekte veranda met klimop langs de palen, en de ruime terrastuin spant de hoek rond de Boterdiep kant en de Noordwolderweg, waar de café-ingang en het cafetaria zijn.

Dat de vervoersmiddelen vroeger anders waren, getuigen de ijzeren ringen in de muur aan de straatzijde van het café: hieraan konden paarden vastgemaakt worden. De huidige inrichting van het café stamt voor groot deel uit vroegere tijden: houten vloeren en balken, een keramieken tap op de toog voor de buffetkast, en de oude potkachel in het midden van de huiskamer. Deze geven het café zijn bruine sfeer.

Nu in de 21e eeuw is het café onverminderd populair. Hier strijken het hele jaar door mensen neer, voor ontmoetingen en ontspanning, voor de inwendige mens en voor de gezelligheid. Het is slechts een paar kilometer vanaf het centrum van de stad Groningen, maar de sfeer is die van een pittoresk plattelands dorp omgeven door landelijk gebied waar de tijd niet echt vat heeft gekregen op deze historische plek.

Kom ook eens langs bij Moeke Vaatstra, een gezellig en prachtig gelegen eetcafe in Zuidwolde. Dit mooie oude eetcafe is op fietsafstand van Groningen.

Adresgegevens:
Boterdiep WZ 45
9785 AL
Zuidwolde

Bezoek de website

Eetcafe Moeke Vaatstra
Reader Rating 0 Votes