Muzikaal Limburg slaat handen ineen

ROERMOND – Stg. Popmuziek Limburg (SPL), Solar Weekend Festival, Platform Popmuziek Limburg en de zes grote poppodia in Limburg slaan de handen in één en lanceren dit jaar een Solar ♥ Limburg-podium op het meerdaagse Solar Weekend Festival in Roermond. Via dit podium hopen zij Limburgs talent aan te moedigen hun kunsten te tonen aan een groot publiek en maken muzikanten en bands kans op een podiumplek tijdens Solar Weekend Festival.

Vorig jaar startte Stg. Popmuziek Limburg (SPL) en Solar Weekend Festival voor het eerst een uniek project ‘SolarTube’, waarbij talentvolle muzikanten en bands middels een online videowedstrijd ‘SolarTube’ strijden om een podiumplek tijdens Solar Weekend Festival. Na een succesvolle eerste samenwerking wordt het project dit jaar uitgebreid. In samenwerking met het Platform Popmuziek Limburg schuiven ook de zes grote poppodia, Muziekgieterij, ECI Cultuurfabriek, Poppodium Sittard-Geleen, Nieuwe Nor, De Bosuil en Perron55 aan. Naast inzendingen vanuit het publiek zelf, zullen de poppodia dit jaar ook zelf een selectie maken van muzikaal talent. Het is uniek dat de grootste muziekpartijen in Limburg samenkomen en een project als dit neerzetten.

Solar ♥ Limburg-podium

Op het festival wordt een Solar ♥ Limburg-podium gebouwd waar gedurende het hele weekend Limburgs talent zal optreden. Net als vorig jaar zal een deel van het talent afkomstig zijn uit de wedstrijd ‘SolarTube’. Daarnaast wordt ook een deel van het talent geselecteerd door de zes grote poppodia uit Limburg. Alle poppodia maken ieder een shortlist van muzikaal talent uit hun eigen regio. Daarna kiezen de podia uit elkaars selectie één act welke op het Solar ♥ Limburg-podium mag optreden. Door de uitbreiding van de samenwerking wordt muzikaal talent dit jaar dus naast het festivalpodium ook nog via deze poppodia in de spotlights gezet. Het Solar ♥ Limburg-podium biedt aan ongeveer 20 Limburgse talenten de plaats om zich te presenteren op Solar Weekend.

 

SolarTube

Limburgs poptalent kan ook zelf de hand nemen door deel te nemen aan SolarTube. SolarTube is een unieke wedstrijd, waarbij deelnemers worden uitgedaagd hun meest creatieve kant te laten zien in een zelfgemaakt filmpje. SolarTube 2013 staat open voor Limburgse popacts uit alle genres, van pop/rock tot metal en van singer-song writer tot hiphop. In een filmpje van maximaal drie minuten presenteren de muzikanten en bands hun talent en overtuigen ze het publiek van een plekje op het Solar ♥ Limburg-podium tijdens Solar Weekend. De 10 acts met de meeste views spelen op het Solar ♥ Limburg-podium tijdens Solar Weekend. Bands en muzikanten kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier op www.spl.nl. Hier wordt ook beschreven hoe jij jouw filmpje kunt uploaden en waar het filmpje technische en inhoudelijk aan moet voldoen. De inschrijftermijn start op donderdag 18 april en loopt tot donderdag 13 juni a.s. Vervolgens worden alle inzendingen (mits aan alle voorwaarden voldaan) in één keer op het SolarTube kanaal op www.solarweekend.com gepost, waarna het ‘stemmen’ kan beginnen.