voordekunst.nl passeert magische grens van E1.000.000

www.voordekunst.nl, de eerste Nederlandse crowdfunding website voor kunstprojecten, heeft vanmiddag de magische grens van € 1.000.000,- gepasseerd. Sinds de lancering van voordekunst op 4 november 2010 is voordekunst uitgegroeid tot de grootste crowdfunding website van Nederland. In anderhalf jaar tijd zijn er 118 projecten succesvol gefinancierd en hebben meer dan 7600 donateurs gezamenlijk € 1.000.000 aan donaties bijeengehaald.

Van de 7600 donateurs groeit het aantal terugkerende donateurs: “Het is erg leuk om te zien dat sommige donateurs al aan meerdere projecten hebben gegeven. Wij zetten ons de komende tijd in om deze groep trouwe donateurs te laten groeien en nog meer bij voordekunst te betrekken”, aldus Roy Cremers, initiator van de website. “Daarnaast zullen we ons inspannen om kunstenaars en kunstinstellingen nog beter te begeleiden bij hun crowdfunding campagnes”.

voordekunst werd op 4 november 2010 gelanceerd vanuit het Amsterdams Fonds voor de Kunst met een bijdrage uit de Regeling Innovatie Cultuuruitingen van OCW. Inmiddels is voordekunst een zelfstandige stichting. Naast eigen inkomsten wordt voordekunst financieel ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc), Cultuur-Ondernemen en ING Bank. Sinds 1 juli jongstleden zijn ook Fonds 1818 en Kunstraad Groningen partners van voordekunst.

Bezoek de website