Pluk de wat …?! Pluk de nacht!!  Pluk de Nacht is een gratis openlucht filmfestival in Amsterdam waar je iedere zomer de beste nationale en internationale speelfilms en documentaires kunt kijken die niet eerder uitgebracht zijn in de bioscoop. Ieder jaar strijkt Pluk de Nacht neer op een aantal bijzondere locaties en vertoont de beste films die nog niet in de Nederlandse bioscoop zijn uitgebracht.

De organisatie bezoekt het hele jaar door (inter)nationale filmfestivals en selecteert de films nauwkeurig op hun cinematografische kwaliteit. En zo komt er bij Pluk de Nacht alles voorbij: van animatie tot roadmovie. Van tragische plattelandsdocumentaire tot absurde romantische komedie. De programmering is ieder jaar weer verrassend.

Omdat Nederland nou eenmaal geen tropisch klimaat heeft, treft Pluk de Nacht voorzorgsmaatregelen. Iedere dag gaan de vuurtjes tijdig aan, zijn er dekentjes te huur en is er een binnenlocatie beschikbaar waar de film vertoond wordt mocht het onverhoopt te hard regenen.

Pluk de Nacht is meer dan film kijken in de openlucht. Het festivalterrein staat vol met spannende kunstobjecten, prikkelende installaties en meer. Verder zijn er kampvuurtjes, interessante kunstprojecten, feestelijke experimenten en extra lekkere strandstoelen.

De toegang is gratis en iedereen is welkom!

 

Bezoek de website

Pluk de Nacht
Reader Rating 0 Votes