Vondelpark Openluchttheater

Het Vondelpark dichtbij het Leidseplein is een oase voor iedereen die aan de drukte van de stad wil ontsnappen, maar het park heeft meer te bieden. Vlakbij de ingang aan de Van Eeghenstraat vinden we het Vondelpark Openluchttheater dat elke zomer een leuk afwisselend programma heeft.

Geschiedenis Vondelpark Openluchttheater

Sinds de opening in 1865 zijn muziek en theater onlosmakelijk verbonden met het Vondelpark. In de jaren vijftig ontstonden de Vondelparkfeesten, er werden eerst in de Muziekkoepel en jaren later op een groot podium muziek-, operette- en dansvoorstellingen georganiseerd. In de jaren zeventig kwamen de hippies en hun muziek van heinde en verre naar de stad en het Vondelpark. Overal in het park klonk muziek. Het gevolg van deze ontwikkelingen was dat in 1974 het Vondelpark Openluchttheater werd opgericht.

Zomermaanden in het Vondelpark

Het Vondelpark Openluchttheater biedt elke zomer drie maanden lang een afwisselend programma van theater, dans, cabaret, jazz, kindertheater, stand-up comedy en muziek van klassieke- tot wereldmuziek.
Op vrijdagavond is er dans, zaterdagmiddag kindervoorstellingen, zaterdagavond cabaret en lichte muziek en de zondag is voor alle soorten muziek, afgewisseld met cabaret. Concerten en voorstellingen door jong talent zijn vast onderdeel van het programma.

Het Vondelpark Openluchttheater heeft 1500 zitplaatsen, verdeeld over drie tribunes en over losse stoelen die op het terrein worden geplaatst. Op de zondagen staan er geen stoelen vanwege de drukte.

Voor de koepelconcerten op donderdagavond zijn er maximaal 200 zitplaatsen aan weerszijden van de toegang tot het muziekkoepeltje.

Gratis toegankelijk

Al sinds de jaren 70 zijn alle voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater gratis en dat blijft zo! Drie dagen per week, van vrijdag tot en met zondag, is er een uitgebreid, gevarieerd programma.

Bezoek de website