Marijcke Faas, oprichter van de VertelTuin verteld op haar website:

“Ik groeide op in een bovenhuis maar kende het geluk van dichtbij een prachtig park met een grote vijver en prachtig bloeiende struiken. De gedachte dat mijn land ook een soort park was kwam toen mijn pensioen naderde. Hoe blijf ik dit park onderhouden en hoe maak ik er een echt park van, want een park zonder wandelaars, zonder genieters, is een eenzaam park.
Ik vond het mijn hele leven lang heerlijk om verhalen te horen, te lezen, voor te lezen en te vertellen. Ik ben vooral mijn ouders en mijn kinderen, maar ook mijn vrienden, collega”s, leerlingen en hun ouders, dankbaar voor het beleven en oefenen.
Ik heb de parkgedachte gekoppeld aan mijn liefde voor voorlezen en vertellen. Zo is de VertelTuin ontstaan. Verhalen voorlezen, vertellen, slenteren met een verhaal en een lekkere “theetafel”.

De VertelTuin

In de rust en de ruimte van het landgoed van 1½ hectare, in de zon en in de schaduw van de bomen, in de luwte van de vertelkas, kunt U luisteren naar de prachtige verhalen van fantastische verhalenschrijvers van vroeger en nu. En een slenterverhaal van mij. Met veel plezier kies ik speciaal voor de aanwezige gasten de verhalen die ik bij dat moment vind horen. Het draait allemaal gewoon om genieten. Daar hoort het slenteren met een verhaal bij maar ook de uitgebreide “thee”tafel, een streling voor de tong, die in de pauze aangeboden wordt. Er is ruimte voor maximaal 30 gasten.

Logies & ontbijt, bed & breakfast

In het woonhuis zijn op de eerste verdieping twee kamers, elk met 2 bedden. Op elke kamer is een waterkoker.
Beneden is de badkamer voor gezamenlijk gebruik.

De parkeerplaatsen en de fietsenschuur zijn achter het huis. Een kinderbedje kan gereserveerd worden.
Van 10 april tot na de herfstvakantie.
Ontbijten kan vanaf 8.00 uur in de woonkeuken met uitzicht op de Tuin.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Hemmerbuurt 103
1607 CE HEM
06-12679381
De VertelTuin
Reader Rating 0 Votes