Het Wandelplatform

 

Het Wandelplatform wil wandelen in Nederland de plaats geven die het verdient: een goede mogelijkheid om overal te voet op pad te gaan. Omdat vrijwel alle Nederlanders wandelen, omdat wandelen gezond en leuk is en het bijdraagt aan een duurzame samenleving.

Alle Lange Afstands Wandelingen op een rijtje

Stichting Wandelplatform biedt wandeltips, routes voor langeafstandswandelingen, dagwandelen en een overzichtskaart. Interessant zijn ook de streekpaden en de in ontwikkeling zijn de themapaden.

Door promotie en (coördinatie van) belangenbehartiging werken we aan een behoud of waar mogelijk uitbreiding van de wandelmogelijkheden. Dat lijkt eenvoudiger dan het is want in een klein, dichtbevolkt land als Nederland met veel economische activiteiten trekt de wandelliefhebber dikwijls aan het kortste eind. Daarom hebben twaalf organisaties met belangen op wandelgebied in Nederland de handen ineengeslagen binnen het Wandelplatform om ervoor te zorgen dat wandelen op de politieke agenda komt en blijft.

Lange afstandswandeling : Zuiderzeepad

Wandelen rond het natte hart van Nederland. Langs beroemde vissersplaatsen en stadjes met elk hun eigen sfeer: hanzesteden als Kampen en Elburg, de Gouden Eeuw van Amsterdam, de geur van gerookte vis in Volendam, vestingen als Sloten, boerendorpen als Blaricum. Het Zuiderzeepad voert tientallen km”s over grasdijken. Wandelroute Enkhuizen-Stavoren (400km)

Bezoek de website