Lange afstands wandeling: Pieterpad

Lange afstands wandeling: Pieterpad Een Lange-Afstands-Wandelroute (kortweg LAW) is een wandeling die zich uitstrekt over een langere afstand (vanaf ca. 100 km) en die niet rond gaat.

Van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg

Het begin en eindpunt van een LAW liggen dus niet bij elkaar. Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.

Diverse soorten landschappen worden doorlopen: de rijke Groninger klei, de Drentse zandgronden, de Sallandse Heuvelrug, de lommerrijke Achterhoek, het Montferland en tenslotte het langgerekte, gevarieerde Limburg. Ieder gebied heeft daarbij zo zijn eigen karakteristiek, zijn samenspel van boerderijtypen, dorpsuitleg, cultuurlandschap, industrie e.d..

Meer lange afstands wandelingen (LAW) vind u op het wandelplatform.

Grondlegster Pieterpad

Bertje Jens is woensdag 19 augustus op 95-jarige leeftijd in haar woonplaats Groningen overleden. Bertje Jens was samen met haar vriendin Toos Goorhuis (1915-2004) eind jaren ’70 de grondlegster van het Pieterpad. Bertje Jens en Toos Goorhuis werden samen wel “de Dames van het Pieterpad” genoemd. Dit pad is het meest bekende en populairste lange-afstandwandelpad van Nederland.

Meer weten?
Neem dan eens een kijkje in onderstaande boeken.

Bezoek de website