Speuren naar uilen en staren naar sterren? Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties vragen tijdens dit evenement aandacht voor de schoonheid en het nut van de nacht. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht. Tijdens activiteiten door het hele land kunt u op stap in het duister. Verhalen bij het kampvuur, op zoek naar nachtdieren, varen in het schemerdonker, of workshops nachtfotografie, er is te veel om op te noemen.

Succesvol Lustrum Nacht van de Nacht 2009

Duizenden mensen genieten van een donkere Nacht

Ondanks de regen trokken ruim 18 duizend mensen, waaronder veel kinderen, er in het donker op uit tijdens de 5e Nacht van de Nacht. Ze namen deel aan een recordaantal van 300 ‘duistere’ evenementen, verspreid over alle provincies. Ook doofden 120 gemeenten en tientallen bedrijven samen duizenden lampen. De Dom, Euromast, de Zaanse Schans en alle vestigingen van IKEA stonden in het donker, samen met honderden kantoren, kerken, bruggen, torens en monumenten.

Kom naar de 5e Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober 2009 en geniet van de pracht van een donkere nacht.

Vele gemeentes en bedrijven doven de lichten van monumenten en gebouwen om lichtvervuiling en lichthinder tegen te gaan. Ook worden nachtactiviteiten georganiseerd door heel Nederland, van een workshop nachtfotografie in Groningen tot een avondtocht over het strand van Schiermonnikoog.

Nacht van de Nacht 2008 groot succes

recordaantal bezoekers en duizenden lichten gingen uit.

Tijdens de Nacht van de Nacht op 25 oktober 2008 trokken ruim vijftienduizend mensen er in het donker op uit. Er waren zo’n 250 ‘duistere’ evenementen in alle provincies. Ook doofden 120 gemeenten en tientallen bedrijven samen duizenden lampen. De Dom, Euromast en alle vestigingen van IKEA stonden in het donker, samen met honderden kantoren, kerken, bruggen, torens en monumenten. De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu zijn blij met de enorme en nog steeds groeiende aandacht voor dit eerbetoon aan de schoonheid van de donkere nacht.

Bezoek de website

Mag het licht uit?
Reader Rating 0 Votes