Slapen midden in het weiland, in een grote molshoop tussen de koeien! Je verblijft hier in een unieke accommodatie op de boerderij van boer Frans en boerin Truus. Om het slapen op de boerderij nog specialer te maken, hebben Frans en Truus besloten om Grondulows te gaan bouwen.

Deze bijzondere, duurzame vakantieverblijven zijn stoer en robuust opgebouwd. Ze zijn halfrond en door het grasdak lijken het grote molshopen in het weiland. De Grondulows zijn van alle gemakken voorzien met een gezellige zithoek met houtkachel, compleet ingerichte keuken,  eettafel met bijzondere eetstoelen en heerlijke, comfortabele bedden.

Vakantiehuis of Groepsaccommodatie

Door de grote, glazen pui in de grondulow heb je een fantastisch uitzicht over de weilanden en waan je, net als de koeien, een ‘weideganger’.  Alle grondulows zijn opgebouwd met natuurlijk materialen en hebben een echt boomstammendak! De natuur beleef je dus niet alleen buiten op de boerderij, maar ook binnen in je eigen “molshoop”. Iedere Grondulow is met liefde en zorg ingericht en heeft een eigen, uniek interieur. Bij ieder verblijf horen 2 terrassen zodat je altijd in het zonnetje van het uitzicht kunt genieten!

Er zijn 6 grondulows voor 5 tot 8 personen, welke per stuk te huur zijn. Voor familie’s en grote groepen kunnen meerdere verblijven gehuurd worden. Op de boerderij is een centrale groepsruimte beschikbaar waar je met de hele groep kunt samenzijn.

Beleef de boerderij

Fruit plukken in de boomgaard, appelmoes maken, frambozen snoepen en een vers eitje rapen voor het ontbijt. Er is genoeg te doen op de boerderij. Je mag de koeien melken, konijnen knuffelen, kalfjes voeren of tuinieren in de groentetuin van Truus. Zelf kaas maken of een rondleiding door de stallen behoort ook tot de mogelijkheden. Frans en Truus vinden het erg leuk om je wegwijs te maken op de boerderij. Voor de kinderen is er een groot erf met een speelweide en een geweldige hooischuur waar ze naar hartelust hutten kunnen bouwen.

Rust, ruimte, verse taart en bloemen

Er gaat een enorme rust uit van de luxe en comfortabele Grondulows. Je verblijft hier puur op het platteland en zult een ongekende vrijheid en gastvrijheid ervaren. Bij aankomst staat een stuk versgebakken taart van boerin Truus klaar en op de tafel staan verse bloemen uit de tuin.  ’s Ochtends, wanneer de ochtenddauw nog over het weiland hangt, loopt boer Frans over het erf om zijn koeien te verzorgen. Hij vertelt met veel passie over zijn bijzondere kudde en neemt je graag mee de stallen in. Geniet van een kop verse koffie op het terras en kijk naar je “eigen koe” in het weiland. Een beter begin van de dag kan je je niet wensen!

Ligging van de Grondulows

De Grondulows liggen midden in het weiland aan het Overijssels Kanaal, tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle.

 

Faciliteiten

 • Wifi
 • Open haard
 • DVD
 • TV
 • Radio
 • Magnetron
 • Vaatwasser
 • Bad
 • Jacuzzi
 • Sauna
 • Kampvuur
 • BBQ
 • Fietsen

Omgeving

Het vriendelijke dorp Heeten

Koe in de Kost ligt in het buitengebied van het dorp Heeten. Hier vindt je alle benodigde voorzieningen zoals een grote supermarkt, een echte bakker, een tankstation, een huisarts met apotheek en een paar gezellige restaurantjes. Op donderdagmiddag is er een lokale markt in Heeten en op de woensdagochtend in Raalte. En in september viert het hele dorp 9 dagen feest tijdens de Ponyweek, o.a. met een welbekende vlooienmarkt.

Koe in de Kost is gelegen tussen de Veluwe en Nationaal park de Sallandse Heuvelrug (ca. 15 km)

Er is een buitenzembad in het dorp Heeten (2 km) en diverse (subtropische) binnenzwembaden in de nabije omgeving (max. 10km)

In de buurtdorpen vindt u mooie sportfaciliteiten. Van tennisbaan tot sportschool (max. 10 km). Maar voor fietsen en wandelen zit u helemaal goed. Koe in de Kost ligt middenin de fiets- en wandelknooppunten. Prachtige routes door nog mooiere landschappen.

Supermarkt (2 km)

Openbaar vervoer (bus 1 km, trein 10 km)

Geniet van de cultuur en bruisende festivals

In de Sallandse dorpen waar je elk jaar opnieuw kunt meegenieten met de inwoners van de Sallandse Zomerfeesten, zoals de Stoppelheane (augstus) en het Ribs&Blues Festival (pinksteren) in Raalte. En in de boeiende Hanzesteden Deventer en Zwolle waar je hedendaags kunt genieten van de cultuur en bruisende festivals.

Kijk op de website Salland Natuurlijk Gastvrij voor alle informatie.

 

Salland is prachtig

Je vindt er ware rust, in je hoofd en om je heen. Je beleeft er mooie kleine dingen die je raken. Zoals een welgemeende begroeting op straat of tijdens een wandeling door het rijke landschap. Salland is een gebied dat je uitnodigt om te komen genieten van de rijkdom die het te bieden heeft. Op het platteland waar de boeren al eeuwen hun ding doen.

Sallandse Heuvelrug, Overijssel Landgoederen Salland, Overijssel

Bezoek de website

Adresgegevens:
Stokvisweg 10
8111RS HEETEN
Koe in de Kost
Reader Rating 0 Votes