Club RASA is een wereldculturencentrum in Utrecht, dat kunst en cultuur uit alle werelddelen op haar podium presenteert. In de goed geoutilleerde zaal, die ruimte biedt aan 200-350 bezoekers, vinden per seizoen ruim honderd concerten, theater- en dansvoorstellingen, literaire evenementen, festivals, en club-RASA-dansavonden plaats.

Wereldculturencentrum Club Rasa

Club RASA is een wereldculturencentrum in Utrecht, dat kunst en cultuur uit àlle werelddelen op haar podium presenteert. In de goed geoutilleerde zaal, die ruimte biedt aan 200-350 bezoekers, vinden per seizoen ruim honderd concerten, theater- en dansvoorstellingen, literaire evenementen, festivals, en club-RASA-dansavonden plaats. Tevens is er een maandelijks wisselende expositie en zijn er regelmatig danscursussen en workshops te volgen.

De muziek varieert van broeierige, loungy oriëntaalse vibes en wervelende zigeunerbeats tot zonnige Brazilectro en stuwende Afro-grooves. Dj’s, vj’s, live-muzikanten en dansers worden uitgedaagd om tot een spannende muzikale wisselwerking te komen.

De naam RASA was oorspronkelijk afgeleid van Tabula Rasa, Latijn voor "met een schone lei" of "een onbeschreven blad". Een toepasselijke naam gelet op de gebeurtenissen vooraf. De betekenis die nu aan de naam RASA wordt toegekend vindt haar oorsprong in het Sanskriet en is afkomstig uit de klassieke Indiase kunstbeschouwing. RASA duidt op de ervaring die de toeschouwer ondergaat door de emoties die de kunstenaar suggereert.

Adresgegevens:

Pauwstraat 13
3512 TG, Utrecht
info (at) rasa.nl
tel: 030 – 231 60 40

Bezoek de website