Een wandeling langs kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten, galeries en musea in Dordrecht In het historische centrum van Dordrecht zijn op loopafstand van elkaar ongeveer zeventig zaken gelegen, die kunst, antiek en curiosa, of (antiquarische) boeken verkopen. Deze zaken zijn aaneengesloten in de Dordtse Vereniging van Kunst- en Antiek- handelaren.

De VoorstraatNoord in Dordrecht is een bijzondere straat waar veel creatieve ondernemers zich hebben gevestigd. Vormgevers, architectenburo”s, antiquariaten, antiquairs, galeries, kunstenaars en enkele culturele instellingen, zoals het Centrum Beeldende Kunst, Teekengenootschap Pictura en kunstencentrum ToBe. Hierdoor heeft deze straat een eigen dynamiek. De VoorstraatNoord is de straat om rustig rond te dwalen!
Het Nieuwkerksplein is een van de vergeten historische plekken in Dordrecht. Rondom de mooie oude kerk worden zo een veertig kramen geplaatst op het grasveld, in de schaduw van de bomen. Er zijn handelaren in bijzondere boeken, antiek en brocante, maar ook kunstenaars bieden hun werk aan.

Elke eerste zondag van de maand!

Bezoek de website

Kunstrondje Dordt
Reader Rating 0 Votes