Gedichtenwoud Stoelenbos

Stoelenbos, gedichtenwoud … een bezoek waard! Op de Brink in Odoorn, Drenthe

Alle 185 kinderen van openbare basisschool ‘De Weiert’ in Odoorn schreven een gedicht.
Elk kind maakte een fotovan zijn favoriete plek: in het dorp, in de achtertuin, in de speeltuin, in het weiland,… Elk kind kreegeen stoel… in ruil voor het gedicht. Dat resulteerde in een bijzonder kunstobject!

grappig, ontwapenend of ontroerend gedicht

De 185 stoelen staan op de centrale brink van het dorp, onder de bomen van ‘de Boshof’.  Aan elke stoel hangt een grappig, ontwapenend of ontroerend gedicht. Zo is een bos van stoelen en gedichten ontstaan. Bijna elke verraste voorbijganger stapt spontaan van zijn fiets of uit de auto om te ontdekken wat de stoelen te vertellen hebben.

Deze  week, vanaf donderdag 17 mei, wordt in en rond Odoorn de Drentse wandelvierdaagse gelopen. Een uitgelezen manier om lopend de mooie omgeving te verkennen. Maar ook een moment om in verwondering stil te staan bij de fantastische gedichten van de Oringer jeugd. We nodigen u uit om onderdeel uit te maken van het stoelenbos. U mag in het gastenboek (in de groene brievenbus) uw eigen gedicht schrijven of gewoon wat woorden achterlaten. Dwaal mee, proef de sfeer, geniet van woorden, onderga het bos, rust uit en kijk. Tot eind mei kunt u ons stoelenbos bezoeken. En u zult merken dat u net zo enthousiast wordt als de kinderen. De dichter in u zal wakker worden en u zult na het bezoek op een andere manier naar uw eigen omgeving kijken.