Knapzakroutes

Wandelen langs de meest bijzondere plekken in Drenthe? Meanderende beekjes volgen, langs kronkelige bospaadjes struinen en dan via een eeuwenoud kerkenpad de hei op? Met een Knapzakroute komt u er!

De Knapzakroutes zijn al jarenlang dé betrouwbare wandelgids die je langs de mooiste plekken in Drenthe leidt. Met ruim 1400 kilometer wandelnetwerk door meer dan 70 dorpen laten deze routes u op sportieve en avontuurlijke wijze kennismaken met het Drentse landschap in al haar verscheidenheid. Komend jaar worden 22 succesvolle routes herzien en heruitgegeven. Een must voor iedereen die van Drenthe houdt.

Unieke Drentse Landschappen

Of u nu op zoek bent naar unieke Drentse landschappen, oude dorpjes, bijzondere vogels en planten, of naar monumentale boerderijen – Knapzakroutes komt aan al uw wensen tegemoet. Tot op de dag van vandaag draagt het landschap de sporen uit het begin van de negentiende eeuw: de koloniehuisjes, de grote hoeven, de kerken, de Rustoorden, de boomgaard van de tuinbouwschool en het statige Westerbeek. De route K 14 leidt u rond in de schitterende omgeving van Uffelte, een van de alleroudste dorpen van Drenthe. K 15 brengt u via een ontginningslandgoed naar het weidse Hijkerveld, een van de grootste overgebleven Drentse heidevelden, gekoesterd door Stichting Het Drentse Landschap vanwege zijn unieke natuurwaarden.

Bezoek ook eens de website van het boerenlandpad.

Bezoek de website