Paesens-Moddergat

Deze dorpen aan de Friese zeedijk zijn vooral bekend door het visserijmuseum t Fiskershúske met haar in oude stijl teruggebrachte 18e eeuwse vissershuisjes, waarin zowel permanente als wisselende exposities te zien zijn. In augustus 2000 kreeg dit kleine, maar zeer aan te bevelen museum, het officiële keurmerk geregistreerd museum.

In 2004 werd Paesens-Moddergat verkozen tot de een na mooiste plaats van Nederland!

In het voormalige vissersdorp Paesens-Moddergat zijn nog steeds de resten te zien van een riviertje dat hier in vroeger jaren in zee uitmondde.  Het oudste huisje is uit 1794 en geeft een beeld van de inrichting van een vissershuis langs de waddenkust rond 1850.

Wie de dijk overgaat, komt in buitendijksgebied. Het gebied loopt regelmatig onder en verandert voortdurend. Het is een paradijs voor vogels. In het gebied ligt een pier, twee kilometer lang loopt de pier het wad in. Het lijkt alsof je zo naar Schiermonnikoog kunt lopen. Als je op de dijk staat, zie je Schiermonnikoog schuin rechts voor je liggen.

Vlakbij Moddergat ligt het Nationaal park Lauwersmeer, een prachtig natuurgebied.

Wadlopen Peassens-Moddergat

Wadlopen bij Paesens-Modddergat laat je onder leiding van deskundige gidsen kennismaken met een van de bijzonderste natuurgebieden van Nederland: het waddengebied.

Bezoek de website

Paesens-Moddergat
Reader Rating 0 Votes