De Vereniging Duurzame Landbouw Stad & Ommeland gaat samen met de Groningse gedeputeerde Douwe Hollenga op zaterdagochtend 29 mei “Toeren langs Boeren”. Daarmee wordt deze nieuwe fietsroute over het platteland boven de stad Groningen officieel in gebruik genomen.

Op de routekaart staan, verdeeld over twee routes, ruim 30 bedrijven waar de fietsers een bezoekje aan kunnen brengen. Bijzonder hierbij is dat diverse agrariërs de fietsers welkom heten op hun bedrijf om hun mee te nemen in de agrarische wereld. Hierbij gaat het om onder andere akkerbouwers, melkveehouders, zorgboeren en fruittelers. Met de afwisseling daarbij van museum, antiekboerderij, horeca (waaronder bed & breakfast) wordt de bezoeker in de gelegenheid gesteld om 1 of meerdere dagen te vertoeven in deze Groningse omgeving. De vereniging wil door deze bijzondere routes bezoekboerderijen met elkaar én met andere toeristische trekpleisters, horeca en middenstanders verbinden en daardoor bezoekers naar het werkgebied van de vereniging trekken.

30 deelnemende boerenbedrijven

Zaterdag 29 mei is er tussen 12.00 uur en 17.00 uur de gelegenheid om zelf de routes te ervaren en de bijzondere omgeving direct gelegen boven de stad Groningen te ervaren en daarbij een bezoek te brengen aan een of meerdere van de ruim 30 deelnemende bedrijven. Deze middag zijn er op diverse bedrijven activiteiten te doen.De deelnemende bedrijven zijn te vinden op www.stadenommeland.com. De route kan bij ieder willekeurig deelnemend bedrijf worden gestart.
Vanaf 29 mei tot en met 1 juli wordt de fotowedstrijd “Most es Kieken” georganiseerd waarbij de mooiste, gekste, leukste, verrassendste, apartste foto”s van de fietsroute “Toeren langs Boeren” ingestuurd kunnen worden.

Meer informatie over de fietsroute, de openingsdag en de fotowedstrijd: www.stadenommeland.com

Bezoek de website

Toeren langs Boeren
Reader Rating 0 Votes