Eetcafe Hammingh

Bezoek de website van Eetcafe Hammingh

Misschien wel het beroemdste café van de provincie. Wereldberoemd in Groningen, geliefd bij kunstenaars en andere creatievelingen. Rond het café op de dijk in Garnwerd heerst op zonnige dagen een grote bedrijvigheid.

Het café ligt aan het Pieterpad, het bekendste langeafstandspad van Nederland. Het zijn vooral mensen uit de stad Groningen maar ook recreanten als de Pieterpadlopers, fietsers en kanovaarders hebben het oude horecabedrijf Hammingh ontdekt. In de voormalige woonkamer van de familie Hammingh serveert men een uitgebreide menu kaart met invloeden van de streek en het seizoen.

Historie Cafe Hammingh

In 1876 liet de heer Egbert Hammingh het pand bouwen. In het pittoreske Garnwerd staat op de dijk het gezellige eetcafe Hammingh. Er is niet veel terug te vinden van een geheel ander soort bedrijvigheid die in 1800 en de eerste helft van 1900 op deze zelfde plaats kon worden aangetroffen: de scheepssloperij. Gedurende drie generaties heeft de Familie Hammingh de sloperij voor houten schepen geëxploiteerd en het café gerund.

Garnwerd – wierdedorp uit het boekje

Garnwerd ligt aan het Reitdiep welke van oudsher de vaarverbinding tussen de stad Groningen en Zoutkamp. Garnwerd is gebouwd op een wierde dit is een kunstmatige verhoging in het landschap. In Friesland is dit soort verhoging bekend geworden onder de naam terp. Het wierdedorp Ganwerd gelegen in de voormalige gemeente Ezinge en ligt op een afstand van ca. 12 kilometer ten noordwesten van de stad Groningen. Een wierdedorp uit het boekje. Prachtige middeleeuwse sfeer in de smalle straatjes, een molen, een brug over de vaart, boten aan de kade. Garnwerd is prima bereikbaar per fiets vanuit Stad Groningen.

Adresgegevens:
Hunzeweg 32
9893 PC Garnwerd
T 0594 – 621275

Bezoek de website van Eetcafe Hammingh

Adresgegevens:
Hunzeweg 32
9893 PC GARNWERD
0594-621275