Bel me niet register

Er is niks vervelender dat je ongevraagd gebeld wordt door bijvoorbeeld een commerciëel bedrijven die je een of andere energie besparing willen verkopen. De ene keer gebeurd het vrij netjes, maar er zijn ook gevallen bekend van een behoorlijke aggressieve verkoop manier.
Dat vinden wij niet Alternatief Genieten! Maar hier is eindelijk een oplossing voor, namelijk een register waarin je kan aangeven of je wel of niet gebeld wilt worden door zulke instanties!.

Het bel me niet register

De overheid heeft nu in de wet geregeld dat je het recht hebt om aan te geven dat je niet langer gebeld wilt worden voor dergelijke aanbiedingen. Je kunt je gegevens gratis in een blokkaderegister laten opnemen, het zogenaamde Bel-me-niet Register. Daarbij kan je opgeven voor één of meerdere sectoren geblokkeerd te willen worden Als je je registreert dan blijft die registratie altijd geldig tot het moment dat je verhuist of andere telefoonnummers krijgt. Je dient nummerwijzigingen of een verhuizing wel zelf door te geven aan het Bel-me-niet Register. Bedrijven die telemarketing doen hebben vanaf 1 oktober 2009, op grond van de gewijzigde Telecommunicatiewet, de plicht om voorafgaand aan een Telemarketing actie naar potentiële klanten hun belbestanden te vergelijken met het Bel-me-niet Register.

 

Bezoek de website