Expositie Landschapskunst, opbrengst voor de zonnepot

Drenthe | Op 11 mei vindt de opening plaats van de expositie Landschapskunst met schilderijen van Liesbeth Dedert, Fons Heijnsbroek en Paul Werner. Ook is er die dag een optreden van de Muziekdokters, een band van Duurzaam Verblijf uit Beilen.

Geld voor de Zonnepot

Bij verkoop van alle werken zal de opbrengst geheel worden besteed aan de zonnepot. Vanaf 20:00 uur ’s avonds is er een astronomieavond. Kunstenares Liesbeth Dedert heeft 9 schilderijen van Friese dorpsgezichten beschikbaar gesteld voor de zonnepot en ook nog een aanvullende reeks van 9 met zeilschepen en abstractere landschappen.

Een serie gouaches gemaakt door Fons Heijnsbroek op ons terrein in juni 2009 wordt ook geëxposeerd. Tenslotte stelt ook Paul Werner in 2013 werk beschikbaar voor de zgn. ‘Zonnepot’. Bij verkoop van alle werken zal de opbrengst geheel worden besteed aan de zonnepot. Het geld wordt gebruikt voor gratis (zonnige) vakanties voor mensen met een krappe beurs.

De zonnepot is één van de activiteiten die wordt beheerd en uitgevoerd door de Stichting Groene Vrienden van Thyencamp. De naam is ontstaan doordat in 2009 de opbrengst van de zonnepot is gestoken in zonnepanelen op de blokhutten. De elektriciteitsopbrengst vloeit terug in de zonnepot.

Bezoek de website