Magneet Festival zoekt ideeën voor programmering

Kunst, theater, muziek, decor; alles is welkom

Muzikanten, bands, straatartiesten, theatergezelschappen, decor, eetstalletjes; iedereen is welkom om op het online platform MagneetFestival.nl een idee voor de programmering te pitchen. Aan de hand van de populariteit en haalbaarheid, wordt de indiener uitgenodigd het concept uit te voeren op het festival. Daarmee is Magneet Festival het grootste ‘crowdsourced’ festival van Nederland.

 

Een maand lang, op de vrijdag, zaterdag en zondag, van 23 augustus tot en met 15 september, is Oostpunt te Amsterdam Oost ieders creatieve domein. Op maandag 3 juni organiseert Pakhuis de Zwijger een avond over crowdsourcing, met Magneet Festival als hoofdrolspeler. Ideeën indienen Via het platform zijn ondertussen meer dan honderd ideeën binnengekomen. Op Magneetfestival.nl kan er op de ingevoerde ideeën gestemd worden. De leukste en populairste ideeën vinden een plekje op het festival. Bijvoorbeeld Human Kaleidiscope – Interactieve Visuals met Publiek, Fac Vintage – Modeshow, Workshops & Fotoshoots, Waterpolitie – Nederlandstalige poëziepop en stelt Wood Mobile Pizza een pizzariaatje voor.

 

Door de diversiteit is Magneet Festival een bijzonder cultureel evenement, waar iedere dag een verrassing is. Begin juni worden de eerste ideeën bekend gemaakt. Daarnaast worden dan ook de themadagen en overige acts aangekondigd die de line up vormen van Magneet Festival 2013.

Magneet Festival 2013 23 augustus tot en met 15 september 2013 Oostpunt, IJdijk 10, Amsterdam Oost Open op vrijdag, zaterdag van 15.00 – 1.00 uur | Zondag 13.00 – 1.00 uur

Bezoek de website