Terschelling | Fjoertoer

Terschelling Fjoertoer

De Fjoertoer Terschelling is een bijzondere wandeltocht over Terschelling met drie verschillenden afstanden: 15, 20 en 25 km. De drie routes waren prima te doen en onderweg kon worden genoten van het ene bijzondere schouwspel na het andere. Na afloop was iedereen het er unaniem over eens: dit was wederom de mooiste Fjoertoer tot nu toe!

De Fjoertoer is geen gewone wandeltocht, maar een belevenis!

Terschellingers hun Brandaris

‘Toer’, zo noemen de Terschellingers hun Brandaris, al eeuwenlang een vertrouwd baken voor de scheepvaart. Bovenop de Brandaris brandt het vuur dat licht geeft, oftewel het ‘fjoer’. De ‘Fjoertoer’ houdt in: een tocht langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris. De Fjoertoer voert de deelnemers door polders, bossen, strand en duinen, deels door de nacht, langs bakens van vuur.

Een bijzonder parcours over een bijzonder eiland

Wandelen over het eiland, overdag genieten van de natuur en “s avonds van de bijzondere vuur- en lichteffecten blijkt een unieke combinatie. Eilander kunstenaars zorgen onderweg voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. En uiteraard ontbreken ook de aloude kampvuren niet.

Bezoek de website