Nationaal Park Dwingelderveld

Zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Bos, stuifzand en schilderachtige esdorpen. Om te genieten van een afwisselende fiets- of wandeltocht bent u in Nationaal Park Dwingelderveld op de goede plek.

Zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes. Bos, stuifzand en schilderachtige esdorpen. Voor een afwisselende fiets- of wandeltocht bent u in Nationaal Park Dwingelderveld op de goede plek.

Drentse heideschapen

Ook laat natuurmonumenten koeien en Drentse heideschapen op de heide grazen. Zo blijft het open landschap in stand en zijn planten als klokjesgentiaan en zonnedauw van een toekomst verzekerd. Vlinders, libellen, reptielen, amfibieën en vogels behouden de ruimte die ze verdienen. Vanuit het bezoekerscentrum in Ruinen deelnemen aan leerzame en avontuurlijke activiteiten die het hele jaar door worden georganiseerd. Kijk voor het actuele aanbod aan activiteiten op de website van natuurmonumenten.

Knuffelen van schapen

Aan de noordkant van Het Dwingelderveld ligt kampeerterrein De Olde Bârgen. Dit is een prima uitvalsbasis om te genieten van de rust en ruimte in dit prachtige natuurgebied. U komt met kleine kinderen? Kom dan eens langs bij de schaapskooi Achter ’t Zaand bij de herders Renny Westerink en Johan Coelingh. Elke dag vanaf 17.00 uur is er gelegenheid tot het aaien en knuffelen van de schapen tijdens het zo geheten knuffelkwartiertje.

 

Bezoek de website