Het Prinsentheater

In de eerste plaats is het Prinsentheater een podium voor theater, maar ook kleinkunst, theatersport, dans en muziek vinden er hun plek. Het Prinsentheater is een laagdrempelige, goed uitgeruste speelplek en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk podium voor amateurtheater in Stad en Ommeland. 

Amateurs kunnen het theater huren tegen een laag bedrag en krijgen zo de mogelijkheid zich onder optimale omstandigheden te presenteren. Meer dan honderd keer per seizoen stappen in het Prinsentheater Groningse amateurverenigingen het toneel op om hun nieuwste stukken aan het publiek te tonen. Jaarlijks weten zo’n 6000 mensen hun weg naar het theater te vinden. Het Prinsentheater is opgericht in 1987 en is uitgegroeid tot een gezellig theater.

Liefde voor het theater

Om zaalhuur en toegangsprijzen zo laag mogelijk te houden werkt het Prinsentheater voornamelijk met vrijwilligers; zij geven een stukje vrije tijd uit liefde voor het theater en die houding draagt bij tot de positieve, ongedwongen en gezellige sfeer waar het Prinsentheater bekend om staat.

Ook eigen activiteiten worden in het Prinsentheater presenteerd. Om de maand, op de eerste zondag, staat er het Open Podium geprogrammeerd; beginnende en gevorderde theatermakers, muzikanten, dichters en dansers, presenteren zich aan het publiek. Regelmatig is er een voorstelling uit het TheaterCircuit te zien. Deze voorstellingen worden speciaal geselecteerd. Het TheaterCircuit presenteert theaterproducties die uitnodigen tot gesprek en discussie over de inhoud van theater. Vaak is er na afloop van de voorstelling gelegenheid om met de spelers of regisseur na te praten. Ook programmeert het Prinsentheater regelmatig een kindervoorstelling voor kinderen van verschillende leeftijden.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Noorderbuitensingel 11
9717 KK GRONINGEN
050-8507150