ORKZ Bar, poppodium en eethuisje

Het Oude Rooms-Katholieke Ziekenhuis is een woonwerkpand met zo’n 250 bewoners, dat deel uit maakt van de alternatieve huursector. Het ORKZ, tegenwoordig vaak RKZ genoemd, is een gelegaliseerd kraakpand.

De ORKZ Bar

Deze leuke alternatieve bar bevind zich in het pand van de ORKZ, daar waar vroeger de nonnen warm eten klaarmaakten  voor de patienten van het Rooms Katholieke Ziekenhuis. Het is een leuke alternatieve bar waar zich ook een klein  poppodium bevind. Een paar keer per week zijn er optredens van veelal kleinere (underground) bands uit binnen en buitenland. In de bar komen de liefhebbers van de nacht, koud en goedkoop bier en goede muziek. De bar wordt gerund door vrijwilligers die de bar draaiende houden en de concerten inplannen. Ook worden er met regelmaat  dance-feesten georganiseert, waar tot in de zeer kleine uurtjes op de zwart-witte keukentegeltjes wordt gedanst op drum and bass, electro en goa. Open vanaf +/- 22:00 behalve op maandag en woensdag (tenzij anders aangekondigd)

http://www.orkzbar.nl

Alternatief Filmhuis – RKZ bios

Leuk om ook eens te bezoeken is de bioscoop die zich bevind in het van ORKZ, de RKZBios, een klein maar erg leuk filmhuisje in de wijk helpman van Groningen. Dit filmhuisje wordt draaiend gehouden door ongeveer 20 vrijwilligers.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Emmastraat 15
9722 EW GRONINGEN
050-5259388