Louis Hartlooper Complex

Het Louis Hartlooper Complex is iets heel bijzonders: een gezellig film-theatercomplex, faciliteiten voor makers, een scala aan activiteiten, zoals radio- en tv-uitzendingen. Het is een ontmoetingsplaats van niveau in een bijzonder, monumentaal pand op een unieke plek in de oude Utrechtse binnenstad.

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) is een film- en cultuurcentrum in de Nederlandse stad Utrecht. Het is een initiatief van filmmaker en bioscoopeigenaar Jos Stelling.
Het LHC is genoemd naar Louis Hartlooper, een bekend en kleurrijk persoon uit de Utrechtse filmgeschiedenis. Hij was filmexplicateur in Bioscoopsalon Vreeburg en de Rembrandtbioscoop. Het LHC heeft vier bioscoopzalen, waar arthouse-films worden vertoond. Ook het organiseren van debatten en cursussen behoort tot de activiteiten. In het LHC is ook kantoorruimte en ruimte voor exposities.

Louis Hartlooper Complex creëert een platform voor kunstenaars om hun werk onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Maandelijks wisselen de meest uiteenlopende exposities elkaar af in het sfeervolle Café met het glazen dak.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Tolsteegbrug 1
3511 ZN UTRECHT
030-2320450