Biologische Boerderij: Kasteelhoeve Puth

Biologische akkerbouw in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg, Voerendaal, daar bevindt zich het biologisch akkerbouwbedrijf Kasteelhoeve Puth. In 2001 is kasteelhoeve Puth omgeschakeld naar biologische akkerbouw en gebruikt men geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest meer. De akkers liggen in het mooie, golvende heuvellandschap van Limburg. Op de akkers (circa 25 hectare) worden er elk jaar op biologische wijze aardappelen, grasklaver, brouwgerst, spelt, pompoenen, koolsoorten, maïs en doperwten geteeld.

Biologische winkel

De eigen biologische producten worden verkocht in de winkel welke dagelijks geopend is van 09:00 – 19:00 uur (zondag gesloten). De winkel werkt op basis van zelfbediening en u vindt er o.a. aardappelen, graanproducten, groenten, sauzen, vruchtensappen en bier. Deze producten komen van het bedrijf zelf of van biologische collega"s uit de regio. Voor meer biologische producten kunt u terecht bij de Groene Lekkerbek waar zij tevens afhaaladres voor zijn. De Groene Lekkerbek is een bestelservice van Kasteelhoeve Puth en Gut Paulinenwäldchen in Aken. U kunt hier zelf uw biologische producten samenstellen en bij u thuis laten bezorgen of zelf afhalen.

RIWA-Maasprijs

In 2002 heeft Kasteelhoeve Puth de RIWA-Maasprijs mogen ontvangen. Deze prijs staat voor het internationale samenwerkingverband van drinkwaterbedrijven die Maaswater gebruiken als bron voor de drinkwaterbereiding.

Bezoek de website