Amsterdam Green Metropole

Amsterdam Green Metropole is hét platform voor ondernemers met duurzame producten of diensten die hun markt willen gaan veroveren. Het doel hiervan is het bijdragen aan een duurzame, economisch sterke metropool en wordt gerealiseerd door het tot stand brengen van een Amsterdams Clean Tech Centre for Sustainable Business; een internationaal aansprekend en innovatief kennis- en bedrijvencluster op het gebied van schone technologie en duurzame energie.

Enkele voorbeelden van ondernemers die zijn ondersteund door Green Metropole;

De Dakdokters hebben de droom om stedelijke daken leefbaar en gezond te maken. Op het dak ligt een geweldige potentie om de natuur terug te brengen in de stad; het kan een geweldige buitenruimte vormen, waar optimaal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bronnen en materialen. Door te blijven innoveren willen De Dakdokters de komende jaren het daklandschap verder verfraaien en verduurzamen.

Zon op Noord heeft tot doel op diverse plekken in Amsterdam Noord locale duurzame energie coöperaties op te richten. Zon op Noord biedt inwoners van Amsterdam Noord de gelegenheid zelf zonne-energie op te wekken, ook als dat niet op hun eigen dak kan. Daarvoor bieden zij een alternatief in de vorm van gemeenschappelijke projecten voor zonnepanelen die op bv de daken van openbare gebouwen geplaatst worden.