Doepark Nooterhof

Doepark Nooterhof

Het bescheiden Doepark Nooterhof is voor jong en oud een ontdekking waard. In deze prachtige groene oase midden in Zwolle komt u heerlijk tot rust onder het genot van een kopje verse kruidenthee in het Theehuis Earthship en maakt u tegelijkertijd kennis met de prachtige biologische kruidentuin.

Het eerste Earthship van de Benelux

In het hart van het Doepark staat het Earthship, het eerste “aardehuis” van de Benelux, een absoluut toonbeeld van duurzaam bouwen. De bouwstenen voor dit bijzondere aardehuis zijn onder andere een aarden wal, ruim 1000 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen. Het theehuis zelf is al net zo duurzaam; streekproducten en bijzondere theesoorten met verse kruiden uit eigen tuin vormen de basis van het assortiment. Geniet van een echte Zwolse mosterdsoep of een broodje met boerenkaas uit de streek.

Educatief en lekker spelen

Vooral als het weer het toelaat is een bezoek het meer dan waard, u geniet dan lekker in de ruime tuin van het park. Het park is vooral educatief bedoeld en dat is dan ook terug te vinden. Een rondje door het Doepark brengt u langs een bijenstal, een vlinder- en bijentuin met een nectarkroeg en kelder voor vleermuizen. En bent u benieuwd naar uw of iemand anders karakter? Bekijk dan de keltische boomkalender, waarmee men naar oud gebruik van de Kelten het karakter af te leiden is.

Door de ruime doorkijken in het park, heeft u vrijwel altijd zicht op de kinderen. Kinderen kunnen dan ook onbezorgd in de waterspeeltuin spelen, waar spelen met water centraal staat. En voor de allerkleinsten is er de Groen is Gras tuin waar zij hun natuurgevoel kunnen ontwikkelen.

Doepark Nooterhof is het park voor de hele familie dat bruist van natuuractiviteiten. Bezoek de website voor meer informatie.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Goertjesweg 1
8013 PA ZWOLLE