Het Repaircafe – maak vintage van je spullen

Gooi je kapotte spullen niet zomaar weg, maar kom ermee naar Repaircafé !
Op dit evenement kan je zelf aan de slag om je dierbare spullen en kleding, die kapot zijn gegaan, te repareren. Ben je geen techneut? Geen probleem! Er is deskundige hulp aanwezig om je bij te staan, zoals een elektricien, naaister, timmerman en fietsenmaker. Heb je niks te repareren zou je ook een ander kunnen helpen en er is ook een leestafel met allerlei klusboeken.

Het evenement maakt mogelijk dat je minder snel iets weg zal gooien, omdat je het ook kan repareren. Je gaat je spullen herwaarderen. Repareren komt weer terug in ons systeem en kennis wordt overgedragen. Bovendien beperken we hiermee ook de CO2 uitstoot, die vrijkomt bij het fabriceren en recyclen van nieuwe producten.

Repair Café vindt plaats door het hele land en je kan het ook zelf organiseren in jouw gemeente. Hiermee kun je ondersteuning krijgen van Stichting Repaircafé. Zij verstrekken je van een informatiepakket, waarin staat wat je nodig hebt om het evenement te organiseren.

Platform21

Repaircafé is ontstaan uit het project Platform21=repairing, dat het voorjaar van 2009 In Amsterdam Zuid plaats vond. Platform21 is een designplatform, dat de relatie tussen gebruiker en product positief probeert te beïnvloeden. Zij willen reparatie meer aandacht geven en voorkomen dat er kennis verloren gaat.

Heb je genoeg in huis wat je niet weg wil doen of heb je ook zin om een handje mee te repareren ? Kijk dan op de site, daar vind je een agenda en nog veel meer informatie.

Repair ze!

Bezoek de website