Weekend Amsterdam

Weekend Amsterdam

De geschiedenis van Amsterdam begint omstreeks het jaar 1000. Toen werd dit moerassige gebied, Aemestelle genoemd, vanuit de Utrechtse regio stukje bij beetje ontgonnen.

Drugsgebruik is niet gelegaliseerd in Nederland. En je mag ook niet overal ‘blowen’. Dit zal veel mensen verbazen, want vooral Amsterdam staat bekend als een ‘drugsvriendelijke’ stad. De I amsterdam Card is dé sleutel voor een bezoek aan Amsterdam en biedt veel voordeel gemak en vrijheid

Amsterdam is een stad met karakteristieke grachten en monumenten, ontelbare fietse en talloze musea, festivals en veel meer bijzondere activiteiten en overnachtingen.In Amsterdam is altijd meer dan men in eerste instantie ziet. Verken de minder bewandelde paden en verdwaal in de tijd. Er zijn vele manieren om deze stad te verkennen.

Activiteiten in Amsterdam

Het Anne Frankhuis en het Rijksmuseum behoren tot de drukstbezochte attracties. Daarnaast zijn er vlakbij het Leidseplein ook de twee bekende poptempels Paradiso en Melkweg gevestigd.

Nachtwachtwandelingen
Op deze tocht door het oudste deel van Amsterdam volgen wij de route die het schilderij heeft afgelegd. Vanaf de plaats waar De Nachtwacht bijna vierhonderd jaar geleden werd gemaakt lopen we langs de gebouwen waar het schilderij heeft gehangen en komen we te weten wat er op die plaatsen met het schilderij is gebeurd.

High Tea en Eetcafes in Amsterdam
Heelijk genieten van High Tea in Amsterdam.

Festivals
Amsterdam behoort tot de belangrijkste culturele centra van Europa. De positie van Amsterdam als Festivalstad speelt daarin een belangrijke rol. Amsterdam telt maar liefst 75 jaarlijkse festivals.

De 9 straatjes
Tussen de Leidsestraat en de Raadhuisstraat bevindt zich het gebied ‘De 9 Straatjes’, genoemd naar de negen dwarsstraatjes die de hoofdgrachten verbinden. Samen vormen ze een knus geheel. Hier vind je unieke winkels, lekkere lunchtentjes en op en top gezelligheid. Wie in de 9 Straatjes kleding koopt heeft grote kans met iets heel bijzonders thuis te komen. Zo bevindt zich in de Huidenstraat Donna Fiera voor dames die niet bang zijn om op te vallen; een winkel vol vrouwelijke merken die bijna nergens anders te koop zijn. Wie op zoek is naar hippe vintage kan zeker slagen bij Zipper aan de overkant. Andere goede tweedehands kledingwinkels zijn Lady Day in de Hartenstraat en Laura Dols in de Wolvenstraat. Modeliefhebbers kijken hun ogen uit bij Van Ravenstein op de hoek van de Keizersgracht en de Huidenstraat.

Het Groene Hart
Geniet van het groen in de stad zoals het Vondelpark en zie de seizoenen voor je ogen veranderen. Sta op en ontdek Amsterdam verder!

Overnachten in Amsterdam

Ontrol je eigen slaapzak in één van de centraal gelegen jeugdherbergen waar de kosten van een overnachting laag zijn, omdat je met meerdere mensen een slaapzaal deelt.  Of wil je liever privé logeren in Amsterdam, maar liever niet in een hotel? Bed and Breakfasts zijn er genoeg te vinden in de binnenstad met een heerlijke huiselijke sfeer. Of misschien toch liever een leuke en originele accommodatie in Amsterdam? Overnacht dan eens op het water in een woonboot. Het is een unieke ervaring.

Centrum van Amsterdam

Op amsterdamoudestad staat alles over het centrum van Amsterdam: de oude stad. Er is een gratis wegwijzer verkrijgbaar met een plattegrond, wandelroute en de bezienswaardigheden die men onderweg tegenkomt. Op de website staat waar de wegwijzer Het Rondje Oude Stad opgehaald kan worden.
Verder kunt u met de wegwijzer profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen, zoals 40% korting op de entree van het Amsterdams Historisch Museum!

Nog meer tips?


100% Amsterdam
Tijn Kramer & S. van Rijn

Amsterdam, 200 plekken die je echt gezien moet hebben
Flip van Doorn