Spacecake bakken

Spacecake bakken

De werking van spacecake is dat de gevoelens vele malen sterker worden en men stoned of high wordt. Daarom is het sterk af te raden in een depressieve bui spacecake te nuttigen.Het kan twintig tot negentig minuten duren voordat de spacecake zijn werk doet!

Ingredienten voor de spacecake

– 200 gram bloem
– 200 gram zachte boter
– 8 gram wiet (geen 1 persoons cake dus)
– 3 eieren
– 1 Zakje bakpoeder
– 1 Zakje vanillesuiker
– Snufje zout
– Klein scheutje melk

Verkruimel de wiet en haal de grote blaadjes en alle takken eruit. Meng alle ingredienten door elkaar met een electrische mixer. Als laatste de wiet toevoegen, Goed op kloppen tot het een luchtig mengsel is. Spacecake massa in een ingevette cakevorm gieten en 1 uur op 180 graden in de oven. Cake laten afkoelen dan pas kan je hem mooi uit de vorm halen, en smullen maar!

Spacecake bakken met wietboter

Ingrediënten:

  • 1 pak cakemeel
  • 200 gram wietboter (zie recept wietboter)
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker (of geraspte citroen schil)
  • 3 eieren
  • 50 ml. melk (ongeveer 4 eetlepels)
  • 1 cakevorm

Bereiding van de spacecake
Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Verwarm de over voor tot 160 graden.
Vet de cakeschaal in met boter en gooi er een beetje cakemeel tegenaan.

Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix tot een lichtgekleurde romige massa.
Mix de eieren er één voor één doorheen. Na het laatste ei nog 5 min. mixen in mixer met hoogste stand. Voeg dan langzaam de cakemeel en de melk toe en mix tot het glad is. Doe dan de beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake circa 1 uur en 15 min. gaar en goudbruin.

Als je met een sateprikker (of ander dun scherp voorwerp) in het midden van de cake prikt en de prikker komt er schoon uit, dan is de cake ok. Laat de cake dan een minuut of 5 afkoelen en haal de bakschaal er af (of haal de cake er uit). Laat de cake verder afkoelen, en dan lekker smullen van je spacecake.

Na het eten van een plak spacecake wordt je als ongeveer na een uurtje en een half stoned.
Het effect kan wel tot 3 uur lang daarna doorgaan.
Heb je nog geen ervaring in het eten van spacecake? Neem dan niet teveel in één keer!

Wiet boter maken met knipafval

Gooi je knipafval niet weg, je kan er nog leuke dingen mee doen!
De grotere bladeren waar geen (THC) aan zit gooi je weg.
(THC) De werkzame stof in cannabis is goed oplosbaar in vetten,olies en alcohol.
Wiet boter maken met knipafval, gebruik 50% wiet afval en 50% boter.

Dit is een gewicht indicatie, dus, wil je 250 gram boter maken, heb je 250 gram wiet afval nodig.

Boter maken met wiet toppen, 1 deel wiet of hash voor iedere 10 delen boter. Als je 100 gram boter wilt maken heb je 10 gram goede wiet nodig.
(ik zou kiezen voor voor wiet afval als je een paar plantjes hebt, de toppen wiet kan je ten slotte ook oproken)

Bereiding van wietboter: 

Wat belangrijk bij het bereiden van wiet boter is om dit altijd langzaam op een laag vuurtje te doen. Dit in verband met het veranderen van de biochemische kenmerken in cannabis. Bij een te hete vuur wordt de sterkte verlaagd. Om te beginnen maak je de wiet schoon door taken en zo uit te halen. Vervolgens goed verkruimelen in een grinder totdat de wiet een fijne poeder wordt. Smelt de boter op een lage vuur en voeg langzaam en roerend de wiet poeder toe. Laat deze 2 uur zachtjes doorkoken op het alle laagste vuur met een deksel op, af en toe roeren. Laat de boter even afkoelen, maar voordat het hard wordt, zeven door een theedoek of fijne zeef in bakjes. In de koelkast is de boter enkele weken houdbaar en bij het bewaren in vriezer enkele maanden.

Tip:

De wietboter is het beste te gebruiken in stevige maaltijd gerechten. Bij brownies en koekjes recepten zal de uitwerking zeer heftig zijn dus pas op bij het eten van meerdere koekjes en houdt rekening mee dat het een tot anderhalf uur kan duren om het effect te kunnen merken.