Poppodium Vera

Poppodium Vera is een poppodium in Groningen waar je terecht kunt voor vele diverseĀ  concerten, oftewel zoals Vera zegt: Club for the international pop underground.

Het ontstaan van Poppodium Vera

In de jaren 70 evolueerde de jongerenvereniging al snel tot een links jongerencentrum, met het organiseren van optredens van bands uit binnen- en buitenland als een van haar voornaamste bezigheden. Zo gaf bijvoorbeeld U2 daar haar tweede optreden in Groningen, op 16 oktober 1980. In 1986 werd de vereniging het poppodium zoals het nu bekend staat. Het enige wat nog herinnert aan het oude S.S.R.G. is de Ichthus (vis) op de voorgevel van het pand, dat in de vorm van een visgraat het symbool van Vera is geworden. In de loop der tijd hebben vele veelbelovende artiesten op het podium van Vera gestaan die later internationaal doorbraken.

Muziekstijl Vera Groningen

De muziekstijl die door de jaren heen de boventoon heeft gevoerd bij het poppodium is rock, van indie- en postrock tot punk en metal. Verder is er ook reggae, elektronische muziek zoals hiphop, drum “n” bass en techno, en avant-garde/experimentele muziek te horen. Vera draait geheel op vrijwilligers die lid zijn van de vereniging Vera.

Vera Posters – collectorsitems

De posters voor de Vera-optredens vormen een fenomeen op zichzelf en worden ontworpen door een groep vrijwilligers. De Vera-posters worden in een oplage van minder dan honderd gemaakt en vormen vaak gewilde collectors-items. Kaartjes kunnen worden gekocht via de website of via de bekende voorverkoop adressen (Plato, Elpee, de Jongens van Hemmes en natuurlijk bij Vera Groningen zelf).

Zaterdagavond Vera Swingavond

Elke zaterdagavond is het een gezellige Swingavond bij Vera, met muziek van een DJ is een bepaald genre. Jong en oud dansen in Groningen tot in de late uurtjes.

Vera Zienema

Behalve de concerten en de swingavonden, kun je bij Vera ook genieten van films in de Vera Zienema. Dit zijn vaak oude klassiekers of de wat mindere bekende films. Bezoekers kunnen soms ook meedenken over welke films er getoond worden. Het is aan te raden om voor de film een kaartje te reserveren. Je kunt de film in een leuke, gezellige sfeer beleven. Na afloop kun je nog lekker iets drinken.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Oosterstraat 44
9711 NV GRONINGEN
050-3134681