Poppodium Simplon

Hou je van gevarieerde en vernieuwende muziek, feestjes, concerten en veel gezelligheid? Dan moet je zeker een keer naar Simplon gaan. Een poppodium in Groningen dat bekend staat om de goede sfeer en een vernieuwende en gevarieerde muziekprogrammering voor alle leeftijden.

Programma
Kleine concerten op donderdag
Iedere donderdag zijn er in de kleine zaal en café concerten onder de noemer “Perron Simplon”. In en rondom Groningen loopt veel talent rond. Om hen bekendheid te geven bij een groter publiek zet Simplon zich in om dat talent een podium te geven. Perron Simplon is dit podium voor (jong) talent.

Grote concerten op vrijdag
Vaak staan de beste van de Perron bands later weer in het voorprogramma van een bekende Nederlandse of buitenlandse act. Deze concerten vinden vaak plaats op vrijdag. Dus als jouw weekeind begint zou je eens een concertje kunnen komen pikken.

Alle soorten dancefeesten op zaterdag
Op zaterdag kun je hier terecht voor de meest vernieuwende dancefeesten van Groningen. Je kunt hierbij denken aan het populaire dubstep feest Dub&Dwars, maar ook Technootjes en Machtig komen in de top 5 van de bezoekers voor.

Jong talent
Simplon biedt niet alleen een podium voor jong muziekaal en creatief talent, maar de hele organisatie is een oude fiets waar je het op mag leren. Er zijn ontzettend veel plekken in dit bedrijf waar jonge mensen met een passie aan de slag kunnen. Zo zijn ze onder andere te vinden bij de afdeling techniek, waar ze worden klaargestoomd achter de licht-en geluidstafels. Of ze zitten achter internet teksten te schrijven en maken mooie foto”s voor de pr. En tijdens de producties zelf zorgen de organistatietalenten ervoor dat alles op rolletjes loopt in de bandbegeleiding.

Gebouw
Simplon staat bekend om een uitstekende geluidskwaliteit in de 2 concertzalen. Op de benedenverdieping van het gebouw bevindt zich de grote zaal met een maximum capaciteit van 400 bezoekers. Op de bovenverdieping zitten het gezellige café en de kleine zaal waar ruimte geboden kan worden aan maximaal 200 bezoekers. In onze lounge naast het café mag je roken, internetten en van films genieten.

Organisatie
De organisatie van Simplon heeft een team van vaste krachten op kantoor, waaronder directie, programmering, techniek, pr en administratie. Achter de bar worden we bijgestaan door heel veel enthousiaste en leuke vrijwilligers. Daarnaast hebben we ook hulp van vrijwilligers voor onder andere de bandbegeleiding, decoratie, promotie en fotografie. Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te worden bij Simplon? Kijk dan onder “vacatures” of er nog een leuke functie voor je bij zit.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Boterdiep 69
9712 LK GRONINGEN
050-3184150