Poppodium ATAK

Poppodium Atak is sinds september 2008 gehuisvest in het Muziekkwartier in Enschede, aan het spoor, in het verlengde van het stationsplein. Aan de voorzijde van het pand wordt een prachtig nieuw plein gerealiseerd: het Willem Wilminkplein. Atak organiseert ongeveer 60 concerten per jaar; stijlen die aanbod komen zijn ondermeer rock, techno, metal, punk, ska, funk, reggae, drum n bass en gothic.

Enkele voorbeelden van bands die reeds bij Atak op het podium hebben gestaan zijn: De Heideroosjes, Marike Jager, De Hardheid, Peter Pan Speedrock, Ali B, Osdorp Posse en Bolt Thrower. Daarnaast organiseert Atak met regelmaat dance parties, reggae parties en alternative dance parties. Je hoort het al; voor iedere muziekliefhebber wel wat; kom ook eens naar Atak. Poppodium Atak heeft verschillende ruimtes:

De Grolsch Zaal is de grootste zaal van Atak en heeft een capaciteit van 800 bezoekers, verdeeld over zaal (600) en balkon (200). De zaal is donker, enigszins neutraal maar toch ruig, door een combinatie van geperforeerde corten-stalen beplating en prefab betonpanelen met een zwarte kunststof vloer. De technische installatie en inrichting van de Grolsch Zaal zorgen ervoor dat deze snel kan worden omgetoverd van concertzaal tot uitgaanscentrum voor danceparty”s met DJ”s.
Saxion Zaal

De Saxion Zaal biedt met een capaciteit van 300 bezoekers, waarvan 100 op het balkon, ruimte voor de kleinere bands uit het popcircuit, maar is ook de perfecte locatie voor sfeervolle danceparty”s. De kleine zaal heeft een intieme en warme clubsfeer, met een houten vloer, die overloopt in het podium en donkerblauw linnen wandbekleding in combinatie met geprofileerde prefab betonpanelen.
Atak Café

ATAK Cafe

Het café van Atak biedt plek aan ca. 300 bezoekers en is sfeervol ingericht met stoelen, tafels en barkrukken. Tegen de achterwand van het café is een podium gebouwd, dat geschikt is voor de meer intieme concerten of plaats kan bieden aan een DJ. In het ruime café is ook ruimte voor het vrijmaken van een dansvloer, waardoor dit eigenlijk de derde concertzaal van Atak is. De voorzieningen zijn zelfs aanwezig om het café te gaan gebruiken als eetcafé, maar dit zal pas gebeuren als het Willem Wilminkplein is voltooid.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Noorderhagen 12
7511 EL ENSCHEDE
053-4322388