Poppodium de Effenaar

De Effenaar valt te typeren als een eigenzinnig en open poppodium met een aparte maar herkenbare uitstraling. Codewoorden zijn verder: no nonsense, eigentijds, industrieel, rauw, spannend en grootstedelijk. Uiteraard met inbegrip van alle wensen en eisen die tegenwoordig worden gesteld door de bezoekers van pop/rock concerten en dance avonden.

Grote namen

In de Effenaar hebben door de jaren heen veel grote nationale en internationale namen gespeeld, zoals: The Ramones, U2, The Cure, Joy Division, Sex Pistols, Red Hot Chili Peppers, R.E.M. en Queens of the Stone Age.

Poppodium De Effenaar staat in het centrum van Eindhoven en bestaat sinds 1971 en is uitgegroeid tot een van de grotere poppodia van Nederland.

De Effenaar heeft twee zalen. De grote zaal, met een capaciteit van 1300 personen, is bedoeld voor grotere bands/acts en is aanzienlijk groter dan de zaal van de oude Effenaar. De kleine zaal (400 personen) is kleiner dan de oude Effenaar en is geschikt voor kleinere en/of regionale bands.

Historie Poppodium de Effenaar

De Effenaar is in 1971 opgericht als Open Jongerencentrum door jongeren met een maatschappijkritische houding. Het Jongerencentrum werd gevestigd in de verlaten linnenfabriek van Van den Briel & Verster. Oorspronkelijk heette het Para+. De naam Effenaar verwijst naar de linnenfabriek, daar stond een machine om materialen te effenen: de effenaar. In de Effenaar werden avonden georganiseerd waar jongeren hun ongenoegen konden uiten over de maatschappij, politiek en hun ouders. Na vijf jaar werd besloten om de Effenaar meer te laten ontwikkelen in de richting van cultuur, de focus bleef wel op maatschappijkritisch en politiek.

Bezoek de website

Adresgegevens:
Dommelstraat 2
5611 CK EINDHOVEN
040-2393666