Het ACU is een politiek cultureel centrum, gelegen aan de Voorstraat in de binnenstad van Utrecht. Het ACU werkt onafhankelijk van (gemeentelijke) overheden, op niet commercië le basis en wordt gerund door vrijwilligers.

Poppodium ACU

Het ACU is een politiek cultureel centrum, gelegen aan de Voorstraat in de binnenstad van Utrecht. Het ACU werkt onafhankelijk van (gemeentelijke) overheden, op niet commerciële basis en wordt gerund door vrijwilligers.

Activiteiten poppodium ACU

In het ACU vinden de meest uiteenlopende aktiviteiten plaats: café, eetcafé, concerten, disco”s, politieke info-avonden, kleinkunst, kraakspreekuur, voedselkoöp, infowinkel Schism, kurf, maatjescafé, benefieten, feesten, zaalverhuur voor ideële en culturele groepen, vergaderruimte, expositieruimte en zelfs nog meer…….

Geschiedenis poppodium ACU

Vanaf de jaren twintig was er aan de Utrechtse Voorstraat een autobedrijf gevestigd. Het bedrijf bestond toen nog uit de nummers 71 en 73 en de grote achterzaal, die in de negentiende eeuw dienst deed als manege, “spreeklokaal” en schoolmuseum. Na langdurige leegstand werden in 1976 de panden Voorstraat 71 en 73 gekraakt. Maanden van puinruimen waren nodig om de bovenverdiepingen geschikt te maken voor bewoning. Eerder, al in 1972, werd het monumentale pand Boothstraat 8 gekraakt, waar nu het low-budget hostel Strowis is gevestigd. Ook dit pand was eigendom van Maas en ook dit pand had hij totaal laten verkrotten.