Podiumcafe de Engelstede

Op nog geen 5 kilometer van het centrum van de stad Groningen vinden we in Engelbert dit authentieke cafe uit 1927. Een bezoek brengen aan Engelbert is zeker de moeite waard. Vele karakteristieke gevels vertellen over vervlogen tijden en ook in de omgeving is veel natuurschoon te vinden, tevens vinden we in Engelbert een riant natuurzwembad waar half Groningen in lijkt te passen.

Het prachtige oude Café de Engelstede heeft een prima keuken en heeft regelmatig optredens van een grote verscheidenheid aan artiesten. Ook vinden we er regelmatig theatervoorstellingen op het originele theaterpodium dat café de Engelstede kent.

Vroeger werd dit pand café Spoorzicht genoemd en diende het als koffiekamer voor reizigers en personeel van het Woldjerspoor. Hoe wel de spoorweg in de loop van de tijd helemaal is verdwenen proberen de huidige eigenaren het cafe weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Café de Engelstede heeft een prachtige Engelse tuin met een prachtig terras. Ook hebben ze een mooie veranda, kan je toch lekker droog buiten zitten als het nog regent!

Tot ziens in Engelbert!

Bezoek de website

Adresgegevens:
Woldjerspoorweg 5
9723 ER ENGELBERT
050-5416212