Niet ver van al het toeristische geweld, zit Gartine verscholen. Je moet het even weten te vinden, maar als je er eenmaal bent geweest, dan kom je hier zeker terug. Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks, beide horeca-dieren en een voorliefde voor eerlijk eten, werken vijf dagen per week in de Gartine. Ze hebben er bewust voor gekozen om alleen ontbijt, lunch en high tea te serveren. Meer is niet mogelijk omdat ze alles met z”n tweeen doen.

Moestuin

25 kilometer verderop duiken beide in de moestuin om te werken, maar vooral ook te genieten van een wijntje, stokbrood en kaas. De 500m2 moestuin was helemaal en ze hebben alles zelf moeten planten. Om deze moestuin goed bij te houden wordt 5 dagen in de week full time in gewerkt. Dit door onder andere de zus van Kirsten die mede-eigenaar is. De tuin is in de maand juni helemaal op zijn mooist omdat dan onder andere de courgettebloemen in volle bloei staan.

zelf een moestuin beginnen?

tip 1. Tuinieren leer je in de praktijk, dus wees niet bang om dingen uit te proberen.

tip 2. Laat je niet verleiden tot hhet kopen van veel zakjes zaad. Je hebt maar weinig nodig.

Adresgegevens:
Taksteeg 7
1012 PB AMSTERDAM
020-3204132
High Tea Amsterdam - Gartine
Reader Rating 0 Votes