Ga eens spelen! – Bordspelletjes

De herfst staat weer voor de deur, een gezellige zomeravond; het is tijd voor spelletjes! Gezellig met je vrienden of familie en gegarandeerd genieten!

Bordspelletjes

Kaart spelletjes

Kaart spelletjes zijn er in alle soorten en maten. In dit hoofdstuk hebben we een samenvatting gemaakt van de meest voorkomende gespeeld met het oude traditionele pak kaarten.

Op de website speltips vind u complete beschrijvingen van de spelregels van diverse kaartspellen. Hieronder een aantal bekenden kaartspellen;

  • Hartenjagen;  Hartenjagen speel je met 4 spelers. Bij de Nederlandse regels worden van alle kleuren de kaarten 2 t/m 6 uit het spel gehaald, zodat er 32 kaarten overblijven, 7 t/m aas.
  • Klaverjassen; Het spel Klaverjassen wordt gespeeld met 4 spelers, waarbij er 2 teams zijn van 2 spelers. De spelers die bij elkaar horen, zitten tegenover elkaar. Er wordt gespeeld met 32 kaarten, namelijk met de 7 tot en met de aas. Het team dat de meeste punten haalt, is de winnaar van het spel.
  • Pesten;  Alle spelers krijgen een gelijk aantal kaarten, bijvoorbeeld 7. De spelers leggen om de beurt een kaart af op een centrale aflegstapel.
  • Patience;  Dit spel kunt u in uw eentje spelen. Allereerst worden de kaarten geschud en maakt u 7 stapeltjes, waarvan de eerste stapel 1 kaart heeft, de 2e stapel 2 kaarten, de 3e stapel 3 kaarten etc.
  • Blackjack; Het doel van het spel is om de bank te verslaan. Hierbij moet men een poging doen, zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. Hierbij moet men niet boven de 21 komen, want dan verliest de speler ongeacht wat de bank heeft.
  • Poker; Texas Hold”em wordt gespeeld met een volledige slof van 52 kaarten. Iedere speler krijgt voor zichzelf twee gesloten kaarten. Vervolgens worden in het midden van de tafel in totaal vijf kaarten opengelegd.

Heeft u nog meer goeie suggesties? Laat het ons weten!

Spelletjes winkels

Nederland kent veel winkeltjes die gespecialiseerd zijn op het gebied van spelletjes. De website bordspelmania.eu  bevat een lijst met de beste spelletjes winkels van Nederland.

Bezoek de website