Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Voor degenen die op Schiermonnikoog hun vakantie of een weekend willen doorbrengen valt er veel te genieten. Schiermonnikoog staat natuurlijk bekend om zijn rust, hoge natuurlijke waarden en zijn kleinschaligheid. Wie hiervan houdt zal zich eerg op zijn gemak voelen op dit eiland. In feite begint het  al op het het moment dat de boot van Lauwersoog vertrekt.

Heerlijk uitwaaien op Schier

De natuurgebieden zijn het rijkste bezit van Schiermonnikoog. U kunt genieten van de afwisseling van de verschillende landschapstypen en de rust op het eiland. De natuurgebieden op Schiermonnikoog zijn bijna allemaal vrij toegankelijk. In 1989 is een groot deel van Schiermonnikoog met het aangrenzende wad aangewezen als Nationaal Park. Alleen de polder en de omgeving van het dorp horen niet bij het Nationaal Park. Het Nationaal Park Schiermonnikoog is een aaneengesloten natuurgebied van ongeveer 5400 hectare, met veel bijzondere planten en dieren. Door de vele wandel- en fietspaden kunt u hier volop van genieten.

Tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog liggen enkele zandplaten met de namen Brakzand, Roode Hooft en het Boze Wief. Geen wonder dat de boot moet omvaren om deze onheilspellende platen te mijden. Vanaf de boot kunt U van het altijd wisselende landschap kennisnemen en als U geluk hebt kunt u zeehonden zien liggen.

Schiermonnikoog Midwinterfestival

Het MidwinterFestival Schiermonnikoog, is in 2005 geïnitieerd door Tjitkse Dijkstra. Met een vierkoppig gezelschap is toen het festival vormgegeven. De spontane medewerking die we toen hebben gekregen van de Schiermonnikoger bevolking, bleek de warme kern voor het festival te zijn. Alle deelnemers en locatie-eigenaren werken mee aan het festival op vrijwillige basis. Net als vorig jaar organiseren wij het Midwinterfestival. Om de donkere dagen tussen kerst en oud & nieuw te verlichten, genieten van een groot aantal optredens.

Wij verwachten dat het een kleurrijk, muzikaal, boeiend en smakelijk festival zal worden.

http://www.schiermonnikoogmidwinter.nl

Wadlopen Schiermonnikoog

Ook is het mogelijk om vanaf het vasteland te wadlopen naar Schiermonnikoog.

Meer activiteiten: http://www.activiteitenopschiermonnikoog.nl/

Bezoek de website