Zeekajakvaren – natuurbeleving op zijn best

Zeekajakvaren is een bijzondere manier om zo dicht bij natuurlijke elementen te zijn. En perfect om Zeeland te ontdekken, op en rond het water. Tijdens 1 van de tochten die worden georganiseerd door Outdoor Inspiration, er zijn er meerdere, kun je bijvoorbeeld zeehonden zien en er samen mee zwemmen! Ook bestaat er de mogelijkheid om bruinvissen te zien, deze lijken erg op dolfijnen, maar zijn een walvissensoort.

Voor wie?

Je kunt een tocht gaan ervaren als je 15 jaar of ouder bent. Als je een beetje kajakervaring hebt of sportief bent zijn er meer mogelijkheden maar dat hoeft niet. Bij elke tocht die op maat wordt georganiseerd wordt er rekening gehouden met de duur, locatie, weersomstandigheden, watertemperatuur en nivo van de groep. De geplande tochten (zie de vaarkalender op de Oosterschelde) zijn ook voor beginners, al is enige sportiviteit gewenst.

Kajaktochten op maat

Er wordt op meerdere plekken in Zeeland gekajakt, zoals in de Oosterschelde waar je vooral Bruinvissen kunt spotten. Zeehonden zitten ook in de Oosterschelde, maar bij de tochten op de Noordzee is de kans op een ontmoeting groter. Je kunt een tocht ervaren tijdens volle maan, of onderweg ergens gaan eten op de Schelpenbult, er zijn allerlei combinaties mogelijk. Kajaktochten kunnen ook op maat worden aangevraagd, bijvoorbeeld voor bedrijven of families.
En, als er belangstelling voor is, zijn meerdaagse tochten ook een mogelijkheid.

Veiligheid

Zeekajakvaren is een geweldige beleving, maar is niet ongevaarlijk. Het is sterk af te raden zelfstandig op zee te varen. Outdoor Inspiration organiseert prachtige zeekajaktochten en is zich terdege bewust van de gevaren. De tocht (locatie,  weersomstandigheden, duur, watertemperatuur, etc.) wordt afgestemd op het niveau van de deelnemer.

Boekingen gaan razendsnel, dus wees er snel bij als je dit wilt doen. Het is een unieke ervaring!

Bezoek de website