Heerlijk ontspannen vertoeven en bijzonder overnachten in de natuur…. Overnachten in de natuur. Een hele bijzondere ervaring en erg leuk om te doen.

Je voelt u vrij en ervaart de natuur om je heen. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste plekjes in Nederland om te overnachten in de natuur, of zo dicht mogelijk bij de natuur.

Vrienden van het platteland

Vrienden van het platteland Dit is een gids met meer dan 2500 ondernemers die iedereen van harte uitnodigen om eens een kijkje te nemen op hun bedrijf. Bij veel van deze bedrijven kan worden overnacht. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd waar u aan mee kunt doen.

Stichting natuurkampeerterreinen

Voor iedereen die graag afwijkt van gebaande paden en op zoek is naar rust en ruimte is er  Stichting natuurkampeerterreinen. Momenteel telt het groene boekje ca. 140 erkende natuurkampeerplaatsen.

Goedkoopste en bijzondere overnachting dicht bij de natuur!

Een vakantie op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer is ongekend in trek. Steeds meer Nederlanders kiezen voor de rust, ruimte tijdens het kamperen in de prachtige Nederlandse natuur.  De kampeerterreinen liggen in natuurgebieden en hebben ruime standplaatsen.

Vrij kamperen

Voor de avontuurlijk ingestelde fietser of wandelaar heeft Staatsbosbeheer terreinen waar vrij gekampeerd mag worden. Ze liggen in het bos of aan de bosrand, vlakbij lange-afstandroutes en zijn niet per auto bereikbaar.

Overnachten op een vlot

Een wel hele bijzondere ervaring is het overnachten op een vlot. Rustig dobberend, ver weg van alle drukte. Je geniet van de vogels om je heen en van het wiegende riet. De zon zag je nog nooit zo mooi onder gaan. Dit is vakantie op zijn mooist.


Alternatief genieten is op zoek naar leuke unieke lokaties om te overnachten in de natuur.

Heeft nog leuke suggesties om dit artikel aan te vullen? Laat het ons weten en meld het aan op onze website.

Overnachten in de natuur
Reader Rating 0 Votes