Veel boeren en tuinders hebben hun bedrijf uitgebreid met recreatie, zorg, educatie of verkoop van streekproducten. Het Nederlandse platteland heeft u dan ook tal van activiteiten en bezienswaardigheden te bieden.

Vrienden van het Platteland

In de plattelandsgids vindt u meer dan 2500 ondernemers die u van harte uitnodigen op hun bedrijf. Neem een kijkje achter de schermen en maak kennis met de boeren en tuinders, hun werk en de producten van het land. Ontdek hoe de koeien gemolken worden, leer hoe de gewassen groeien en hoe ze geoogst worden.

Een gunstige subsidieregeling trekt boeren over de streep om hun land voor wandelaars open te stellen. Weg met artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht! Stichting Vrienden van het Platteland zet zich in voor het behoud van ons platteland. De stichting ondersteunt vernieuwende initiatieven, brengt burgers in contact met boeren en tuinders en stimuleert de dialoog tussen stad en platteland. Zodat ieder mens zich bewust wordt van zijn verantwoordelijkheid voor de toekomst van het platteland.

De agrarische sector raakt ons leven op meer gebieden dan we op het eerste gezicht soms denken. Iedereen heeft het recht om zich daarover te laten informeren. Nederland bloeit richt zich daarom eigenlijk op alle Nederlanders, van jong tot oud.

Dat begint al met educatieprogramma’s voor kinderen die op de boerderij spelenderwijs leren waar hun voedsel vandaan komt en hoe het is om voor dieren te zorgen. Of jonge mensen die voor hun beroepskeuze staan en geïnteresseerd zijn in de grote verscheidenheid aan functies binnen een sector die steeds meer kennisgedreven is. Maar ook mensen die kiezen voor verantwoord eten of vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid geïnteresseerd zijn in de thema’s van Nederland bloeit.

Veel boeren en tuinders hebben hun bedrijf uitgebreid met recreatie, zorg, educatie of verkoop van streekproducten. Het Nederlandse platteland heeft u dan ook tal van activiteiten en bezienswaardigheden te bieden.

Of trek er-op-uit. De vele wandel- en fietsroutes laten de boerenbedrijven èn het landschap van de streek zien. U kunt zelfs blijven slapen op een boerencamping of authentieke boerderij in de buurt. Onderweg kunt u bovendien proeven van heerlijke boerderijproducten. Verspreid over heel Nederland bevinden zich tientallen land- en boerderijwinkels die een zeer gevarieerd assortiment producten verkopen. Niet alleen boerenkaas of verse melk maar ook vlees, verse groenten en fruit, brood, jams, stroop, honing, sap, eieren en andere eerlijke streekproducten.

Ontdek zelf wat het platteland allemaal voor u in petto heeft. In de plattelandsgids kunt u uitgebreid zoeken naar activiteiten en ondernemers bij u in de buurt. Laat u verrassen!

Meer weten?

Alle leuke adressen op het platteland
Meer dan 300 leuke adressen op het platteland

Bezoek de website